Υλικά:
300γρ. φακές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 χοιρινά λουκάνικα κομμένα σε σχετικά μικρά κομματάκια
1σκ. σκόρδο
1/5 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουτάκι χυμό ντομάτας τυπου πουμαρό
1 δαφνόφυλλο
1κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και ύστερα τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις φακές και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύπτει τις φακές κατά 3-4 δάχτυλα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.
Όταν γίνουν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου