Δε μπορείς να πετύχεις το αυγολέμονο γιατί σου "κόβει"; Σου έχω τη λύση! Φτιάξε τα γιουβαρλάκια σου χωρίς αυγολέμονο και σου εγγυώμαι ότι θα βγουν το ίδιο νόστιμα!
Υλικά για περίπου 12 γιουβαρλάκια:
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. κιμά χοιρινό
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι Καρολίνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις για αλεύρωμα
Υλικά για το βράσιμο:
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το τέλος:
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
1 κουταλιά από την κουτάλα μας, ζουμί από τα γιουβαρλάκια
2-3 κ.σ. μουστάρδα
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ρύζι και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα καρυδιού και τα αλευρώνουμε.
Τα βάζουμε στη χύτρα και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, την προετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (στη δικιά μου γυρνάω μία βαλβίδα ώστε να μη βγάζει ατμούς) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 25 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τη χύτρα όπως είναι να αποσυμπιεστεί μόνη της (η δικιά μου κάνει 20 λεπτά).
Όταν αποσυμπιεστεί, την ανοίγουμε και ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό να αρχίσει πάλι να βράζει.
Παίρνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ή μία κούπα, ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού, την κουταλιά με το ζωμό από τα γιουβαρλάκια και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στη χύτρα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως ο ζωμός.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου