Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές είναι το ρολό με κιμά από κοτόπουλο. Βγαίνει πεντανόστιμο και μπορείς να το φτιάξεις επίσης σε ιδιαίτερες περιστάσεις όπως είναι οι γιορτές. Σε διαβεβαιώ ότι θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Υλικά:
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα)
Για τη γέμιση:
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
300γρ. τριμμένη γκούντα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Για το ταψί:
2-3 πατάτες κομμένες όπως θέλεις
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη φρυγανιά λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Προσθέτουμε τόση φρυγανιά όση χρειάζεται για να στέκεται ο κιμάς.
Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί, βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ομοιόμορφα σε ορθογώνιο σχήμα σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράει όλα τα υλικά της γέμισης.
Ρίχνουμε πρώτα το τυρί σε όλη την επιφάνεια φροντίζοντας να έχει ένα κενό 2-3 δάχτυλα ο κιμάς ώστε να μπορέσουμε να τον κλείσουμε.
Ρίχνουμε το καρότο και την πιπεριά απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
Πιάνουμε με προσοχή τις άκρες του κιμά φέρνοντας προς το κέντρο τη μία πλευρά πρώτα και ύστερα την άλλη και τις ενώνουμε πιέζοντας καλά με τα χέρια μας σχηματίζοντας έτσι το ρολό. Προσέχουμε να είναι ισόπαχο και ομοιόμορφο ώστε να ψηθεί καλά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε όση ρίγανη θέλουμε.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε μία άκρη το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το ρολό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου