Ακόμα μία αγαπημένη μου συνταγή η οποία συνδυάζει υπέροχα όλα τα είδη τροφίμων, κρέας, ζυμαρικά και λαχανικά και είναι θρεπτική και πλούσια σε βιταμίνες.
Υλικά:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μανιτάρια (όση ποσότητα θέλουμε)
μπρόκολο (όση ποσότητα θέλουμε)
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ.σ. πελτέ
100 ml κόκκινο κρασί
750 ml νερό (3 ποτήρια του νερού)
1 κύβο κότας
1 στικ κανέλας
2 φύλλα δάφνης
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι
Προετοιμασία:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, τα καρότα, τη ζάχαρη και το θυμάρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο κότας το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κονκασέ και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να γίνει για όσο χρόνο μας λέει η συσκευασία του. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε που και που για να μη μας κολλήσει.
Η συνταγή για τον κιμά είναι μία παραλλαγή της συνταγής του λατρεμένου μου Άκη Πετρετζίκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου