Μέχρι πριν κάνω παιδί η κοτόσουπα δεν ήταν και από τα αγαπημένα μου πιάτα. Για την ακρίβεια δεν ήθελα ούτε να τη βλέπω, ίσως γιατί την είχα συνδυάσει με τις αρρώστιες και άρα με άσχημες καταστάσεις.
Όταν έκανα παιδί και το παιδί πήγε σχολείο και άρχισε να αρρωσταίνει η κοτόσουπα ήταν μονόδρομος. Η κόρη μου όμως δεν είναι καθόλου εύκολο παιδί όσον αφορά το φαγητό οπότε έπρεπε να βρω κάτι που θα της γέμιζε το μάτι, θα δεχόταν να το δοκιμάσει και θα της άρεσε κιόλας!
Έτσι, ψάχνοντας αυτό το κάτι, έπεσα πάνω σε μία καταπληκτική συνταγή του Άκη η οποία τελικά της άρεσε τόσο που πλέον, είναι δεν είναι άρρωστη, τη φτιάχνουμε μία φορά το μήνα 😊. Την "πείραξα" και αυτή λίγο όπως πάντα για να τη φέρω στα γούστα μας. Τι λες; Πάμε να τη δούμε;
Υλικά:
1/5 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κύβο κότας
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 φύλλα δάφνης
2 λίτρα νερό
πιπέρι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι γλασέ
2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Βάζουμε στη χύτρα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αποσυμπιεστεί από μόνη της η χύτρα.
Όταν αποσυμπιεστεί, ανοίγουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω στη φωτιά τη χύτρα να βράσει για αλλά 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (η αλήθεια είναι ότι εγώ βάζω μπόλικο γιατί μου αρέσει πολύ 😁)
Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη https://akispetretzikis.com/recipe/5886/kotosoypa-sth-chytra-tachythtas
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου