Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια
χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ζωμό από τα ρεβίθια
πολύ κρύο νερό
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το βράδυ με 1 κ.σ. αλάτι. Καλό θα είναι να τα μουλιάσουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αφού τα μουλιάσουμε, τα βράζουμε για 40 λεπτά.
Μόλις βράσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο.
Τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Προσοχή! Λογικά θα χρειαστεί να προσθέσεις νερό γιατί αλλιώς θα καεί το μηχάνημα. Αν δεις ότι ζορίζεται ρίξε λίγο από το ζωμό που βράσανε τα ρεβίθια.
Όταν τα πολτοποιήσουμε, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας κρύο νερό λίγο-λίγο ανακατεύοντας κάθε φορά που προσθέτουμε λίγο μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή υφή.
Σ.σ. Αν σου περισσέψουν ρεβίθια, μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικούς ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου