Επανέρχομαι με ολοκαίνουρια συνταγή! Ένα μοσχαράκι να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Ένα θα σου πω: το έφαγε η τρίχρονη κόρη μου, σε ομολογουμένως γενναία ποσότητα, που είναι πολύ δύσκολη με τα φαγητά... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς...
Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεσαία κομμάτια (όποιο μέρος του μοσχαριού θέλεις)
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σα φούρνου
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
500 γρ. νερό
1 κύβο βοδινό
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε στην χύτρα μας 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το μοσχαράκι και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε από τη χύτρα.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε το μοσχαράκι, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το νερό και τον κύβο και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε τη χύτρα. Όταν πεταχτεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 (αν η κουζίνα μας φτάνει μέχρι το 6) και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Μετά το πέρας των 40 λεπτών, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη χύτρα πάνω στο καυτό μάτι μέχρι να ανοίξει από μόνη της (να πέσει η βαλβίδα).
Αν, όταν την ανοίξουμε, δούμε ότι έχει παραπάνω υγρά από ότι θα θέλαμε ή ότι δεν έχει πήξει η σάλτσα όσο θα θέλαμε, ανάβουμε πάλι το μάτι στο δυνατό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
Αυτή η συνταγή είναι μία παραλλαγή της συνταγής του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου