Υλικά:
750 γρ. ρεβίθια
ζωμό από τα ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το ταψί
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το βράδυ με 1 κ.σ. αλάτι. Καλό θα είναι να τα μουλιάσουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αφού τα μουλιάσουμε, τα βράζουμε για 40 λεπτά.
Μόλις βράσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο.
Τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Προσοχή! Λογικά θα χρειαστεί να προσθέσεις νερό γιατί αλλιώς θα καεί το μηχάνημα. Αν δεις ότι ζορίζεται ρίξε λίγο από το ζωμό που βράσανε τα ρεβίθια.
Όταν τα πολτοποιήσουμε, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού τελειώσουμε, τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και, αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε πλακέ σχήμα, τους τοποθετούμε στο ταψί και τους ψεκάζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο (μην το φοβηθείς γιατί ρουφάνε πολύ λάδι, αλλιώς θα σου βγουν αρκετά στεγνοί).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Στα μισά του ψησίματος τους γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη μεριά. Όταν πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα είναι έτοιμοι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου