Υλικά:
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κιλό λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
200 γρ. ρύζι parboiled
1-1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμός από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι άνηθο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
Προετοιμασία:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Ρίχνουμε το λάχανο που έχουμε ήδη κόψει σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε μία στο τόσο.
Αφού γίνει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ρίχνουμε πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Σ.σ. Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή από το Λαχανόρυζο του Άκη Πετρετζίκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου