Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμάτι κατάλληλο για κατσαρόλα, χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε κομμάτια
3/4 – 1 κούπα ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κ. γ. θυμάρι αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Στη χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Όταν πάρει χρώμα το κρέας μας, ρίχνουμε το κρασί, τα σκόρδα, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει έντονα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και κλείνουμε τη χύτρα.
Όταν σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (χαμηλότερα από ότι μας λένε οι οδηγίες της χύτρας) και αφήνουμε να γίνει για 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη για να την ανοίξουμε η χύτρα μας, ανοίγουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.
Αφήνουμε να ηρεμήσει περίπου 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: https://www.cretangastronomy.gr/2014/12/blog-post_28-3/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου