Υλικά:
λιγότερο από μισό μικρό λάχανο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μανιτάρια χοντροκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
σταφίδες
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
Προετοιμασία:
Πλένουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα κόβουμε αφαιρώντας τα σκληρά μέρη. Το τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι να μαραθεί μέχρι να κάνουμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την κονσέρβα ντομάτας και περιμένουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο, χαμηλώνουμε στο 1 τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να μαραθεί το λάχανο για 20-30 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και ελέγχουμε συχνά αν χρειάζεται νερό. Το λάχανο βγάζει από μόνο του πολλά υγρά αλλά αν δούμε ότι χρειάζεται νερό, ρίχνουμε σε μικρές ποσότητες βραστό νερό.
Όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τις σταφίδες και πιπέρι και το αφήνουμε 3-5 λεπτά ακόμα.
Πηγή: https://syntageskardias.blogspot.gr/2010/02/blog-post_17.html
Πηγή: https://syntageskardias.blogspot.gr/2010/02/blog-post_17.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου