Yλικά:
500 γρ. φακές ψιλές
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
χυμό από 1πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
χυμό από 1πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια βράση.
Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τα καρότα και τη φλούδα του πορτοκαλιού και τις σιγοβράζουμε.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο.
Όταν πάρει λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρώς.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Μόλις μαλακώσουν οι φακές, τις σουρώνουμε και πετάμε τις φλούδες.
Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και τις βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Πηγή: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4604&Itemid=49
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου