Υλικά για 8 κομμάτια:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. μακαρόνια πέννες
2 αυγά
1 φλ. γάλα
φέτα τριμμένη (όση θέλουμε)
2-3 κ.σ. μαϊντανό αποξηραμένο
2 μπούτια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομματάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Αφήνουμε τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε την ίδια μέρα για 2-3 ώρες.
Βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου 30 λεπτά. Να μη γίνει τελείως. Να κρατάει λίγο γιατί θα ψηθεί και στο φούρνο.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά για τον ίδιο λόγο.
Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και τοποθετούμε το άλλο φύλλο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας τα μισά φύλλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τη φέτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα με τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας. Αν ο φούρνος μας είναι δυνατός και ροδίζει γρήγορα το επάνω μέρος, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου